Novosti

The Human Safety Net Globalni izazov 2024. - poziv na donaciju

Generali osiguranje, partner Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno”, organizira novo izdanje The Human Safety Net Globalnog izazova.

Završene aktivnosti projekta provedenog uz potporu Grada Zagreba

Završni evaluacijski seminar 27.5.2024. bio je posljednja aktivnost u projektu Rastimo zajedno kroz nove izazove roditeljstva: jačanje kapaciteta roditelja i stručnjaka u 2023. koji uz potporu Grada Zagreba provodimo već treću godinu.

Festival igranja za djecu i roditelje

Zajednička igra i zabavne aktivnosti za roditelje i djecu predškolske i rane školske dobi tijekom travnja i svibnja u 6 hrvatskih gradova: Požega, Split, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Gospić i Varaždin.

Educirano 119 voditeljica programa Rastimo zajedno iz 45 dječjih vrtića

Edukacije za nove voditeljice univerzalnog programa podrške roditeljstvu Rastimo zajedno održane su u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu u protekla tri mjeseca.

Kad je Tata tu - O očevoj ulozi od najranijih dana

Pridružite nam se na online predavanju "Kad je Tata tu", o važnosti očeve uloge u životu djeteta od najranije dobi, u ponedjeljak, 18. ožujka 2024., u 18 sati.

Edukacija voditelja: RZ UNO

Održan je prvi dio edukacije za voditelje programa Rastimo zajedno u novoj obitelji za voditelje iz područnih službi Obiteljskog centra.

Zašto je roditeljima djece s teškoćama u razvoju važna podrška?

Predavanje o važnosti podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju održano je u Tjednu psihologije putem platforme Zoom.

Edukacija za nove voditelje programa Rastimo zajedno u Osijeku

Preostalo je nekoliko slobodnih mjesta za edukaciju za voditelje univerzalnog programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ koja se održava u Osijeku krajem siječnja.

Program Rastimo zajedno Online prepoznat u stručnoj javnosti

Program podrške roditeljima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva Rastimo zajedno Online, razvijen zahvaljujući sredstvima THSN-a, postao je globalno prepoznat u stručnoj javnosti objavom 2.1.2024. u časopisu Journal of Child and Family Studies.

Bilten CRZ 2023.

Dragi naši, pogledajte bilten i saznajte što smo sve zajedno radili u 2023. godini. Hvala vam što ste bili dio naše mreže. Želimo vam vesele blagdane i sretnu 2024. godinu.

Održana 12. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno

Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno i Dječji vrtići Dubrovnik održali su 12. godišnju konferenciju voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ pod nazivom „Kako gradimo selo oko djeteta?".

12. konferencija Rastimo zajedno

“Kako gradimo selo oko djeteta?” Integrirani pristup u podršci roditeljstvu u najboljem interesu djeteta

Edukacija voditelja programa "Rastimo zajedno i mi"

Nova skupina stručnjaka educirana je za provedbu programa "Rastimo zajedno i mi" u područnim službama Obiteljskog centra.

Započela nezavisna evaluacija ishoda projekta PODDPOR

U okviru projekta “Povećajmo obuhvat djece djelotvornom podrškom roditeljstvu (PODDPOR)” (2021.-2024.) kojeg Centar “Rastimo zajedno” provodi u partnerstvu s MRMSOSP uz financijsku podršku The Human Safety Net fondacije započeo je proces vanjske/nezavisne evaluacije ishoda.

EUSPR Konferencija

Centar Rastimo zajedno je od 4. – 6. listopada 2023. sudjelovao na 14. Konferenciji European Society for Prevention Research (EUSPR) koja se održala u Sarajevu.

Održana edukacija za Rastimo zajedno Plus

Prošli tjedan održana je edukacija za nove voditelje programa radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“. Edukacija se provodi uz potporu Grada Zagreba“.

Online predavanje za roditelje

Sve roditelje pozivamo da sudjeluju na online predavanju RZ voditeljice i psihologinje DV Konavle, Tene Erceg Milković „Krenuli smo u vrtić – kako olakšati i djeci i roditeljima?“, u četvrtak, 21. rujna u 18 sati putem platforme ZOOM.

Tjedan Rastimo zajedno

Tjedan Rastimo zajedno odvija se u 45 dječjih vrtića diljem Hrvatske od 18. do 22. rujna 2023. godine. Cilj je informirati roditelje o programima Rastimo zajedno koje će vrtići provesti u ovoj pedagoškoj godini.

Rastimo zajedno na putu

Prvi “Rastimo zajedno na putu”, obiteljsko-edukativni izlet je iza nas! Na ovoj četverodnevnoj ljetnoj avanturi s nama je putovalo 9 obitelji iz Slavonskog Broda čime smo u aktivnosti izleta uključili 16 djece u dobi između 3 i 14 godina.

POZIV NA EDUKACIJU ZA NOVE VODITELJE PROGRAMA PODRŠKE RODITELJSTVU „RASTIMO ZAJEDNO“

S veseljem vas obavještavamo da Centar Rastimo zajedno organizira edukaciju za nove voditelje univerzalnog (plavog) programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“.

The Human Safety Net Globalni izazov 2023.

Zaposlenici i volonteri Generali osiguranja u Hrvatskoj zavrnut će rukave i sudjelovati u izazovu uređenja dječjih vrtića koji provode programe Rastimo zajedno te prikupljati donacije za našu novu aktivnost: Rastimo zajedno na putu tijekom lipnja 2023. godine!

Stručni skup programa Rastimo zajedno i dalje

Stručni skup za voditeljice i voditelje programa namijenjenog očevima koji žive razdvojeno roditeljstvo (uslijed razvoda braka ili izvanbračne zajednice) „Rastimo zajedno i dalje“ održan je u Zagrebu 16. lipnja 2023. godine. Otvorili su ga predavači Nina Pećnik i Franjo Šaban te ravnateljica Zavoda za socijalni rad, Tatjana Katkić Stanić.

Bilten Centra Rastimo zajedno 2022.

Drage voditeljice i voditelji programa Rastimo zajedno, drage članice i članovi Centra Rastimo zajedno, dragi prijatelji i suradnici koji podržavate naš rad, želimo vas upoznati s time koliko smo i kako zajedno rasli tijekom 2022. godine.

Festival igranja

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje između 12. i 14. svibnja 2023. godine u 8 gradova diljem Hrvatske uz potporu inicijative The Human Safety Net.

Završen je projekt „Rastimo zajedno kroz nove izazove roditeljstva: jačanje kapaciteta roditelja i stručnjaka u 2022.“

Uspješno je završen projekt „Rastimo zajedno kroz nove izazove roditeljstva: jačanje kapaciteta roditelja i stručnjaka u 2022.“ koji se već dvije godine provodi uz potporu Grada Zagreba.

Održana završna konferencija pilot – programa „Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“

Održana je završna konferencija pilot – programa „Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“ financiranog sredstvima Europske unije. Centar „Rastimo zajedno“ kao jedan od implementacijskih partnera u provođenju, doprinio je osnaživanju stručnjaka u pružanju podrške roditeljstvu kroz tri programa „Rastimo zajedno“ – univerzalni program, „Rastimo zajedno Plus“, a razvijen je i jedan novi program namijenjen obiteljima romske nacionalne manjine, „Rastimo zajedno i mi Plus“ koji je i pilotiran tijekom provođenja Programa.

Ususret Danu očeva, Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno najavljuje radionice Kluba očeva u Hrvatskoj

Povodom Dana očeva, koji se obilježava 19. ožujka, Centar Rastimo zajedno objavljuje video spot "Kluba očeva" Rastimo zajedno koji kroz iskustva tata iz kluba promovira aktivnu ulogu očeva u brizi i odgoju djece. U sklopu projekta Rastimo zajedno u svakoj obitelji u vrtićima diljem Hrvatske održavaju se radionice ovog programa posebno osmišljenog baš za tate.

Održan stručni skup u Osijeku

U Dječjem vrtiću Osijek održan je 21.2.2023. Međužupnijski stručni skup Jačanje kompetencija odgojitelja u podršci i suradnji s roditeljima koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu. Skup je otvorila i vodila viša savjetnica za predškolski odgoj Luja Zamečnik.

Održana konferencija THSN u Veneciji

Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ sudjelovao je na konferenciji pod nazivom „NetWorks 2022“ The Human Safety Net fondacije Generali Osiguranja u Veneciji od 16. do 18. studenog 2022. g. Na konferenciji se okupilo 170 stručnjaka i volontera iz organizacija civilnog društva te Generali Osiguranja iz 24 zemlje. Centar „Rastimo zajedno“ na konferenciji su predstavljale Nina Pećnik, predsjednica upravnog odbora Centra te Ivana Lukičević, programsko - projektna koordinatorica.

Održana edukacija za voditelje programa Rastimo zajedno Plus

Nakon puno vremena ponovno je održana je nova edukacija za program Rastimo zajedno Plus, namijenjen roditeljima djece s teškoćama u razvoju u dobi 1 do 8 godina. Edukacija je održana uz podršku UNIUCEF-a za Hrvatsku 17., 21. i 22.10.2022 u Zagrebu.

Održana 11. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno pod nazivom Suradnja kroz koju rastemo!

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u suradnji s Dječjim vrtićem Radost, Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ organizirao je i održao 11. godišnju konferenciju voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno. Plenarna predavanja i okrugli stolovi održani su 7.10.2022. u Maloj dvorani KD Lisinski, a radionice i okrugli stolovi 8.10.2022. u DV Radost.

Uspješno je proveden četveromjesečni program "Rastimo zajedno i mi" s 16 grupa roditelja i djece

Jako smo ponosni objaviti da je provedba programa "Rastimo zajedno i mi" završila u čak 16 grupa diljem Hrvatske!

Održana edukacija za voditelje programa "Rastimo zajedno u novoj obitelji"

Centar Rastimo zajedno održao je edukacijski seminar za voditelje programa podrške roditeljima posvojiteljima i njihovoj djeci “Rastimo zajedno u novoj obitelji”.  

THSN Globalni izazov 2022.: volonteri Generali osiguranja uređuju dječje vrtiće – Vi ih podržite donirajući za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Generali osiguranje s velikim zadovoljstvom sudjeluje u drugom izdanju Globalnog izazova za prikupljanje donacija u sklopu inicijative fondacije The Human Safety Net. Tijekom prve polovice lipnja brojni zaposlenici i volonteri iz 23 zemlje širom Generali Grupe pokrenut će razne izazove i prikupljati donacije za pomoć najpotrebitijma u našim zajednicama.

FESTIVALOM IGRANJA OBILJEŽEN DAN OBITELJI 13.-15.5.2022.

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organizirali su Festival igranja za djecu i roditelje povodom Međunarodnog dana obitelji uz potporu fondacije The Human Safety Net i volontera Generali osiguranja. Društva „Naša Djeca“ u Požegi, Prelogu, Sv. Ivan Zelini, Osijeku i Dubrovniku, Obiteljski centar Dubrovnik, Dječji vrtić „Grigor Vitez“ u Splitu, Dječji vrtić „Sisak Novi“ u Sisku i Dječji vrtić Vladimira Nazora u Zagrebu pripremili su mnoštvo igara za djecu i roditelje koje su se održale od 13. do 15.svibnja u 8 gradova i na 11 lokacija.

Stručjnacima iz sustava socijalne skrbi predstavljen program „Rastimo zajedno u novoj obitelji"

Jako smo ponosni na plodove dvogodišnjeg rada na programu podrške posvojiteljima i posvojenoj djeci „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ koje smo 26.4.2022.  predstavili zainteresiranoj skupini od 78 stručnih djelatnika obiteljskih centara i centara za socijalnu skrb!

Rastimo zajedno Online – osnažio roditelje širom Hrvatske

Dana 22.3. 2022. održali smo s voditeljicama i voditeljima evaluacijski seminar na kojem smo prikazali rezultate provedbe programa „Rastimo zajedno online“  s 10 grupa roditelja koji žive širom  Hrvatske.

Održan stručni skup Rastimo zajedno u Istri – naših prvih pet godina!

Dana 28. ožujka 2022. održan stručni skup kojim je Podružnica za Istarsku županiju Centra RZ sa sjedištem u DV Neven u Rovinju, obilježila punih pet godina kontinuiranog provođenja projekta „Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ uz financijsku potporu Istarske županije u razdoblju od 2017. do 2021. godine. Skup je moderirala voditeljica Podružnice Sandra Orbanić.

Održana završna aktivnost projekta financiranog od Grada Zagreba

U ponedjeljak 21. ožujka 2022. održana je u DV Tatjane Marinić edukacija za provođenje osuvremenjenog programa „Rastimo zajedno s novim aktivnostima“. Ovom je stručnom susretu prisustvovalo 29 stručnih suradnika i odgojitelja iz 15 zagrebačkih dječjih vrtića koji su uključeni u projekt „Rastimo zajedno kroz nove izazove roditeljstva: jačanje kompetencija roditelja i stručnjaka“.

Održan edukacijski seminar za voditelje programa "Rastimo zajedno i mi"

Centar Rastimo zajedno održao je edukacijski seminar za voditelje programa podrške roditeljima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva i njihovoj djeci rane i predškolske dobi „Rastimo zajedno i mi“.

Završen ciklus radionica „Rastimo zajedno i mi plus“ u okviru pilot-programa EU Jamstvo za svako dijete

Radionice koje pomažu djeci i roditeljima koji žive u teškim okolnostima. Uspješno su završena dva ciklusa od po 15 radionica namijenjenih podršci roditeljima Rastimo zajedno i mi Plus koje su se održale u Pribislavcu i Orehovici. Radionice su dio pilot-programa Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj, financiranog sredstvima Europske Unije, koji provodi Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s 11 provedbenih partnera u Međimurskoj županiji.

Održana 10. godišnje konferencija „Rastimo zajedno“

Pod pokroviteljstvom Grada Rovinja, Istarske županije, The Human Safety Net fondacije i Grada Zagreba te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje održana je u Rovinju 10. jubilarna godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ pod nazivom Stručna podrška roditeljima i različiti konteksti roditeljstva. Konferencija je održana u Rovinju 8. i 9. listopada 2021. u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i Dječjeg vrtića Neven iz Rovinja.

Završen veliki četverogodišnji program

Od listopada 2017. godine do svibnja 2021. godine Centar „Rastimo zajedno“ provodio je „Program za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva“ (PROSPOR) kao partner UNICEF-u u inicijativi „Za snažniju obitelj“. Aktivnosti PROSPOR-a bile su usmjerene na razvijanje novih programa podrške roditeljstvu te zagovaranje provedbe ranije razvijenih.

Simboličnim bojanjem stabla u žuto u Petrinji obilježen početak donacijske kampanje Društva „Naša djeca“ „Neka rane postanu samo ožiljci“

Kreativnom radionicom u izvedbi fotografa i ambasadora projekta Damira Hoyke te djece iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje, u ponedjeljak, 15.3.2021. započela je donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ – psihosocijalna podrška djeci i roditeljima Banovine. Jedno je stablo u petrinjskom parku obojeno eko žutom bojom, koja simbolizira nadu i optimizam, toliko potrebnu ovom području i njegovim stanovnicima.

Rastimo zajedno u Istri - Održan stručni skup

U sklopu projekta "Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe" koji se više godina provodi uz županijsku financijsku podršku, održan je 27.siječnja.2021. stručni skup s ciljem poboljšanja suradnje predškolskih ustanova i centara za socijalnu skrb na području Istarske županije.

Zajedno za odgojitelje, roditelje i djecu Banovine

Centar „Rastimo zajedno“ uključio se u dugoročno pružanje psihosocijalne podrške odgojiteljima, roditeljima i djeci na podruučju pogođenim potresom u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ u okviru programa „PoTiCaJ“ - psihosocijalna podrška socijalno ranjivim skupinama djece i roditeljima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Bilten Centra Rastimo zajedno za 2020.

Pripremili smo Bilten u kojem možete pročitati o aktivnostima koje je Centar proveo u 2020. godini

Održana doedukacija za voditelje Kluba očeva "Rastimo zajedno"

U četvrtak 22.10.2020. održana je virtualna doedukacija voditelja Kluba očeva "Rastimo zajedno". Edukatorice Sonja Pribela-Hodap i Gorana Mišćenić upoznale su 63 voditeljice i voditelja programa podrške aktivnoj uključenosti očeva u odgoj od najranije dobi s novostima u Klubu očeva.

Rastimo zajedno u Međimurju

Centar „Rastimo zajedno“ krenuo je u novi dvogodišnji projekt za jačanje programa podrške roditeljstvu i obiteljima s djecom predškolske dobi u Međimurju u sklopu inicijative „Child Guarantee“ – projekta UNICEF-a uz financiranje Europske Unije.

Polazak u vrtić

Na početku nove pedagoške godine donosimo vam brošuru "Polazak u vrtić" koju su napisale naše voditeljice programa Rastimo Iva Jularić i Monika Dragun, stručne suradnice Dječjeg vrtića Vinkovci.

Festival igranja u dječjim vrtićima u Vinkovcima i Zagrebu

Od 15. do 19. lipnja 2020. godine u Vinkovcima i Zagrebu održan je Festival igranja u okviru projekta "Pojačani Rastimo zajedno i mi!", kojeg Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi kao nacionalni partner Generali osiguranja u globalnoj inicijativi „The Human Safety Net“.

Novi projekti Centra Rastimo zajedno

Centru Rastimo zajedno odobrena su dva nova projekta: trogodišnji projekt namijenjen podršci posvojiteljskim obiteljima te pilot projekt s ciljem razvoja digitalnog programa podrške roditeljstvu.

Donosimo škrinjicu ideja kako pronaći vrijeme za sebe...

Mi vam ne želimo govoriti što biste trebali napraviti. Ne želimo da briga o sebi bude još jedan teret, još jedno „moram“, već vam želimo ponuditi škrinjicu ideja, mogućnosti i podsjetnika koju možete otvoriti i koristiti kada i kako želite.

Započela je suradnja Centra Rastimo zajedno i Saveza društava Naša djeca.

U okviru projekta „Program za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva“, kojeg Centar Rastimo zajedno provodi kao partner UNICEF-u u inicijativi s MDOMSP „Za snažniju obitelj“, održana je edukacija za 27 novih voditeljica koje će provoditi radionice s roditeljima Rastimo zajedno u okviru svojih DND.

Završen projekt Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe u 2019.

U petak 21.2.2020. u Rovinju je održan Evaluacijski skup čime je završen već treći projekt podružnice Istra pod nazivom Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe. Hvala domaćinima u DV Neven!

Program „Rastimo zajedno i mi!“ nadograđen Klubom roditelja i djece

U okviru projekta „Pojačani Rastimo zajedno i mi!“ osmišljene su, a u šest grupa i provedene aktivnosti Kluba Rastimo zajedno i mi. Projekt provodi Centar Rastimo zajedno kao nacionalni partner Generali osiguranja Hrvatska u sklopu globalne inicijative „The Human Safety Net“ – Mreža međuljudske pomoći.

U Bugarskoj provedena i evaluirana pokusna primjena programa Rastimo zajedno Plus

U Sofiji je 12.11.2019. održan stručni skup "Podrška roditeljima djece s teškoćama u razvoju - pregled provedbe programa Rastimo zajedno Plus i pogled unaprijed" na kojem je prikazana evaluacija pokusne primjene programa Rastimo zajedno Plus provedene tijekom 2018./2019. godine.

Održana edukacija „Rastimo zajedno Plus“

Centar Rastimo zajedno održao je od 10. – 12.10.2019. edukaciju za 31 novu voditeljicu radionica s roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“.

Predstavljanje Rastimo zajedno programa podrške roditeljstvu

Ciljani programi Rastimo zajedno predstavljeni su na X. konferenciji socijalnih radnika "Drugi i drugačiji" održanoj od 9. do 11. listopada 2019. u Zagrebu.

Evaluacijski seminar druge pilot provedbe programa „Rastimo zajedno i mi“

7.10.2019. održan je evaluacijski seminar druge pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci rane i predškolske dobi „Rastimo zajedno i mi“, koji se odvijao od veljače do lipnja 2019. godine na 14 lokacija diljem Hrvatske.

Održana 9. godišnja konferencija „Rastimo zajedno“

29. i 30. ožujka 2019. pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije održana je u Čakovcu 9. godišnja konferencija voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno i Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca.

Novi voditelji RZ Plus u Bugarskoj

U Bugarskoj je od 14. – 16.3.2019. održana edukacija nove grupe voditelja radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju Rastimo zajedno Plus.

Održan završni seminar za voditelje programa „Rastimo zajedno Plus“ u Osijeku

U Osijeku je 1. ožujka 2019. održan seminar kojem je uz 22 educirana voditelja za program „Rastimo zajedno Plus“ prisustvovalo još 20 odgojitelja koji u grupama imaju i djecu s poremećajem u spektru autizma.

Novi programi podrške uključenom očinstvu

Centar „Rastimo zajedno“ intenzivno podržava i promovira aktivnu ulogu oca u odgoju djeteta od najranije dobi. U skladu s tim, razvijaju se dva programa u suradnji s dječjim vrtićima i ustanovama socijalne skrbi.

Educirani volonteri za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

15.02.2019. u Zagrebu je organizirana edukacija volontera koji će se uključiti u provedbu aktivnosti s djecom u programu „Rastimo zajedno – i mi!“

Održana edukacija voditelja za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

Od 7. do 9. veljače 2019. u Tomislavovom domu na Sljemenu održana je edukacija za voditelje aktivnosti s roditeljima i djecom u programu podrške „Rastimo zajedno – i mi!“. Novi voditelji će ovaj program provoditi od ožujka do lipnja 2019. godine na 16 lokacija diljem Republike Hrvatske.

Održan evaluacijski seminar „Rastimo zajedno Plus“

U DV Radost Zagreb održan je 5. prosinca 2018. Evaluacijski seminar za voditeljice programa „Rastimo zajedno Plus“ na kojem su sudjelovale 24 voditeljice radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju iz zagrebačkih dječjih vrtića. Seminar je financijski podržao Grad Zagreb.

Godišnji koordinacijski sastanak projekta "Za snažniju obitelj"

Dana 26.11.2018. Centar "Rastimo zajedno" sudjelovao je na koordinacijskom sastanku projekta "Za snažniju obitelj", kojeg provode Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i UNICEF u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika.

Još jedno predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 7. do 10.11.2018. u Sv. Martinu na Muri održana je 26. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa pod nazivom "Kvaliteta života kroz životni vijek: izazovi i preporuke". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Pozitivna psihologija: praksa" predstavljen je program podrške "Rastimo zajedno – i mi!" koji se tijekom 2018. kao ciklus radionica provodio na 14 lokacija diljem Hrvatske u sklopu Programa za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

U Bugarskoj će se uskoro provoditi program „Rastimo zajedno Plus“

U Bugarskoj je provedena edukacija 27 voditelja za Program radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“. Bio je to rezultat sporazuma između UNICEF-a Hrvatska i UNICEF-a Bugarska. U 2018. predviđeno je osim edukacije i pilotiranje ovog programa s bugarskim roditeljima.

Predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 17. do 19.10.2018. u Puli je održana IX. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad između politika i prakse". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Slušamo li glasove?" raspravljalo se o uključenosti krajnjih korisnika usluga u kreiranje same usluge. U tom je dijelu Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" dao svoj veliki doprinos. Tri od četiri izlaganja u navedenom tematskom području bavila su se Programom za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

Evaluacijski seminar prve pilot provedbe programa „Rastimo zajedno – i mi!“

„Rastimo zajedno – i mi!“ je program namijenjen roditeljima koji odgajaju svoju predškolsku djecu u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva (npr. snižen socio-ekonomski status, izloženost višestrukim stresorima, itd.).

Još jedna edukacija u Rovinju

Dvije edukacije provedene u okviru projekta „Rastimo zajedno u Istri - Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe u 2018.“ kojeg Centar Rastimo zajedno provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Neven“ iz Rovinja, uz financijsku podršku Istarske županije.

Održana 8. Konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u Rabu 23. i 24. ožujka 2018.

Usprkos jakoj buri s orkanskim udarima 22. i 23.3.2018. na dionici Senj – Marija Magdalena većina sudionika uspjelo se probiti do Raba. Bila je to prava avantura!

Održana edukacija za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci

U okviru programa „Za snažniju obitelj“ Centar Rastimo zajedno održao je 22.2. i 23.2. 2018. edukaciju za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Održan Okrugli stol u Pazinu

U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u Pazinu je održan Okrugli stol na kojem su predstavljeni rezultati Projekta „Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ kojeg je provodio Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno"- Podružnica Istra, tijekom 2017. godine, uz financijsku podršku Istarske županije.

Završen projekt „Edukacija stručnih djelatnika u dječjim vrtićima za vođenje radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju“ u Zagrebu

Seminarom podrške održanima 20.12.2017 u DV Radost u Zagrebu psiholozi, pedagozi, edukacijski rehabilitatori i odgojitelji koji su educirani za provedbu programa „Rastimo zajedno Plus“ dobili su dodatna znanja i vještine na ovom seminaru.

Održana edukacija "Rastimo zajedno Plus" u Zagrebu

Educirna je još jedna grupa voditelja radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus".

Održana edukacija "Rastimo zajedno Plus" u Osijeku

Nova grupa od 33 voditelja radionca s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus" educirana je u Osijeku u okviru projekta Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu HURID pod nazivom "Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu".

Održana edukacija novih voditelja u Rovinju

Od 7. do 9. lipnja 2017. održana je edukacija novih voditelja radionica s roditeljima Rastimo zajedno u Rovinju.

Sažetak evaluacije 7. godišnje konferencije voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

Moramo priznati da smo više nego zadovoljni kako su sudionici ocijenili ovogodišnju konferenciju.

Održana 7. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

17. i 18. ožujka 2017. održali smo našu 7. konferenciju u Zagrebu na koju su došli voditeljski timovi iz cijele Hrvatske, od Cavtata do Umaga, Čakovca, Vinkovaca... Došlo je 227 različitih, u ovoj mreži povezanih ljudi koji se angažiraju oko ideje podrške roditeljima i djeci.

Povratak na vrh