Održan stručni skup u Osijeku

U Dječjem vrtiću Osijek održan je 21.2.2023. Međužupnijski stručni skup Jačanje kompetencija odgojitelja u podršci i suradnji s roditeljima koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu. Skup je otvorila i vodila viša savjetnica za predškolski odgoj Luja Zamečnik.

Nina Pećnik održala je predavanje „Roditeljstvo i podrška roditeljstvu“, a Branka Starc „Roditeljstvo djetetu s teškoćama u razvoju“. Održale su i tri radionice „Izazovi u suradnji s roditeljima“, „Širenje vidika odgojitelja“ i „Načela u suradnji s roditeljima“.

Na skupu je sudjelovalo 60 odgojitelja i stručnih suradnika iz dječjih vrtića slavonskih županija iz Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Županje, Požege, Nove Rače, Nove Gradiške, Valpova, Babine Grede, Špišić Bukovice, Orahovice, Donjeg Miholjca, Bobote, Čepina, Orahovice i Jarmine. Sudionici su bili zainteresirani i vrlo aktivni u uključivanju u radionice i u iznošenju pitanja i vlastitih iskustava u suradnji s roditeljima.

Hvala višoj savjetnici Luji Zamečnik na odličnoj organizaciji skupa i DV Osijek na dobrodošlici i ugodnom gostoprimstvu. Nadamo se i budućoj suradnji.

Povratak na vrh