unicef.hr Česta pitanja Kontakt English Prijavi se

Novosti

U Bugarskoj će se uskoro provoditi program „Rastimo zajedno Plus“

U Bugarskoj je provedena edukacija 27 voditelja za Program radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“. Bio je to rezultata sporazuma između UNICEF-a Hrvatska i UNICEF-a Bugarska. U 2018. predviđeno je osim edukacije i pilotiranje ovog programa s bugarskim roditeljima.

Predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 17. do 19.10.2018. u Puli je održana IX. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad između politika i prakse". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Slušamo li glasove?" raspravljalo se o uključenosti krajnjih korisnika usluga u kreiranje same usluge. U tom je dijelu Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" dao svoj veliki doprinos. Tri od četiri izlaganja u navedenom tematskom području bavila su se Programom za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

Evaluacijski seminar prve pilot provedbe programa podrške ranjivim roditeljima i njihovoj djeci „Rastimo zajedno – i mi!“

„Rastimo zajedno – i mi!“ je program namijenjen roditeljima koji odgajaju svoju predškolsku djecu u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva (npr. snižen socio-ekonomski status, izloženost višestrukim stresorima, itd.).

Još jedna edukacija u Rovinju

Dvije edukacije provedene u okviru projekta „Rastimo zajedno u Istri - Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe u 2018.“ kojeg Centar Rastimo zajedno provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Neven“ iz Rovinja, uz financijsku podršku Istarske županije.

Održan Seminar za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci

U okviru programa „Za snažniju obitelj“ Centar Rastimo zajedno održao je 22.2. i 23.2. 2018. Seminar za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci održan je u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Održan Okrugli stol u Pazinu

U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u Pazinu je održan Okrugli stol na kojem su predstavljeni rezultati Projekta „Rastimo zajedno u Istri – Širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ kojeg je provodio Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno"- Podružnica Istra, tijekom 2017. godine, uz financijsku podršku Istarske županije.

Završen projekt „Edukacija stručnih djelatnika u dječjim vrtićima za vođenje radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju“ u Zagrebu

Seminarom podrške održanima 20.12.2017 u DV Radost u Zagrebu psiholozi, pedagozi, edukacijski rehabilitatori i odgojitelji koji su educirani za provedbu programa „Rastimo zajedno Plus“ dobili su dodatna znanja i vještine na ovom seminaru.

Održana edukacija Rastimo zajedno Plus u Zagrebu

Educirna je još jedna grupa voditelja radionica s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus".

Održana edukacija Rastimo zajedno Plus u Osijeku

Nova grupa od 33 voditelja radionca s roditeljima djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno Plus" educirana je u Osijeku u okviru projekta Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu HURID pod nazivom "Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu".

Održana edukacija novih voditelja u Rovinju

Od 7. do 9. lipnja 2017. održana je edukacija novih voditelja radionica s roditeljima Rastimo zajedno u Rovinju.

Sažetak evaluacije 7. godišnje konferencije voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

Moramo priznati da smo više nego zadovoljni kako su sudionici ocijenili ovogodišnju konferenciju.

Održana 7. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

17. i 18. ožujka 2017. održali smo našu 7. konferenciju u Zagrebu na koju su došli voditeljski timovi iz cijele Hrvatske, od Cavtata do Umaga, Čakovca, Vinkovaca... Došlo je 227 različitih, u ovoj mreži povezanih ljudi koji se angažiraju oko ideje podrške roditeljima i djeci.

Povratak na vrh