unicef.hr Česta pitanja Kontakt English Prijavi se

Održan Seminar za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci

U okviru programa „Za snažniju obitelj“ Centar Rastimo zajedno održao je 22.2. i 23.2. 2018. Seminar za provoditelje prve pilot provedbe programa podrške roditeljima i djeci održan je u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Sudjelovala su 44 stručnjaka – timovi iz deset podružnica obiteljskih centara pri centrima za socijalnu skrb (Varaždin, Virovitica, Šibenik, Krapina, Sisak, Bjelovar, Split, Vukovar, Požega, Pula), tim iz Dječjeg doma Zagreb, te iz dva dječja vrtića iz Zagreba (DV Vladimira Nazora i DV Zrno) te jedan tim iz socijalne zadruge „Pružimo ruke“ koja pruža usluge djeci i roditeljima u ruralnim i nerazvijenim područjima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Na seminaru uvodno je predstavljen program, njegova ishodišta i ciljevi te ukratko radionice za roditelje i djecu te zajedničke igre roditelja i djece koje su kao i paralelni rad s djecom, nova komponenta u odnosu na već postojeće programe. U dva dana seminara prorađen je sadržaj svih 15 radionica s roditeljima i djecom novoga programa te zajedničke aktivnosti roditelja i djece. Na kraju drugog dana seminara raspravile su se i definirale pojedinosti vezane za provođenje programa, početak rada i način izvještavanja s radionica.

Sudionici su radili u veseloj i bajkovitoj atmosferi, a njihov rad rezultirao je novim programom koji će u svojim organizacijama provoditi od ožujka do rujna 2018. god.

Povratak na vrh