unicef.hr Česta pitanja Kontakt English Prijavi se

Rastimo zajedno Plus

Radionice „Rastimo zajedno Plus“ su namijenjene roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju. Roditelji djece s teškoćama u razvoju su roditelji kao i svi drugi, ali imaju pojačane potrebe za informacijama i za osobnim osnaživanje, jer su suočeni s otežanim uvjetima podizanja svoje djece te im je dobrodošla dodatna podrška u grupi s drugim roditeljima koji imaju djecu s teškoćama s kojima mogu izmjenjivati iskustva kroz koja prolaze.

O radionicama

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno Plus” namijenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju u dobi do osam godina života.

Učinkovitost radionica

Evaluacija Programa „Rastimo zajedno Plus“ provjerila je njegove učinke na doživljaj roditeljstva, roditeljske potrebe za podrškom, određena roditeljska ponašanja i uvjerenja te na ostvarivanje poželjnih promjena kod roditelja i djeteta.

Prilozi za roditelje

Dragi roditelji, napravili smo izbor stručnih tekstova koji prate provedbu programa Rastimo zajedno Plus. U okviru svake radionice roditelji dobivaju ove stručne priloge kako bi ih mogli čitati kod kuće tijekom porvedbe programa ili kasnije kada to požele.

Gdje se provode radionice

Radionice s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ provode se u dječjim vrtićima, obiteljskim centrima, rehabilitacijskim centrima i udrugama u 19 gradova Republike Hrvatske. Provode ih posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka (psiholozi, defektolozi, logopedi, edukacijski rehabilitatori, socijalni radnici i odgojitelji).