English unicef.hr Česta pitanja Kontakt Voditeljski kutak Prijavi se

Edukacija za nove voditelje

Kako postati voditelj programa "Rastimo zajedno" i "Rastimo zajedno Plus"?

Organizacije (dječji vrtići, obiteljski centri, rehabilitacijski centri, udruge i dr.) koje žele provoditi radionice „Rastimo zajedno“ ili „Rastimo zajedno Plus“ trebaju imati tim od 2-3 za to educirana stručnjaka (npr. psiholozi, pedagozi, socijalni radnici, rehabilitatori, defektolozi, logopedi, odgojitelji). 

Edukacija za vođenje radionica podrazumijeva tri stupnja:

  • sudjelovanje u edukacijskom seminaru (tri dana),
  • provođenje prvog ciklusa radionica s roditeljima uz supervizijsku podršku te
  • sudjelovanje u evaluacijskom seminaru (jedan dan).

Nakon toga voditelji su potvrđeni i uključuju se u Mrežu voditelja i voditeljica programa Rastimo zajedno. 

Voditelji u dječjim vrtićima educiraju se za program "Rastimo zajedno" u Dječjem vrtiću Radost u Zagrebu i Dječjem vrtiću Radost u Crikvenici koji su imenovani Stručno razvojnim centrima za program podrške roditeljstvu i program „Rastimo zajedno“. Program Stručno razvojnih centara sastoji se od 8 dvodnevnih modula i širi je od same edukacije za program "Rastimo zajedno" te traje cijelu pedagošku godinu. Zainteresirani vrtići mogu se javiti neposredno DV Radost.

Sve ostale organizacije mogu uključivati svoje timove u edukacije „Rastimo zajedno“ koje kroz različite projekte provode jedinice lokalne uprave ili udruge.

Jednako tako, za edukaciju voditelja programa „Rastimo zajedno Plus“, dječji vrtići i ostale organizacije uključuju se u edukacije koje kroz različite projekte provode jedinice lokalne uprave ili udruge.

Povratak na vrh