Educirani volonteri za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

15.02.2019. u Zagrebu je organizirana edukacija volontera koji će se uključiti u provedbu aktivnosti s djecom u programu „Rastimo zajedno – i mi!“

20 volontera je prisustvovalo edukaciji kako bi se upoznali s programom „Rastimo zajedno – i mi!“, posebno s aktivnostima s djecom. Edukaciju je vodila jedna od autorica aktivnosti s djecom, Blaženka Klarić iz Obiteljskog centra Split. Osim s Programom i osnovnim teorijskim pristupima na kojima počiva, Blaženka je upoznala volontere i s načinima verbalne i neverbalne komunikacije s djecom u grupi.

Educirani volonteri su većinom mladi psiholozi i socijalni radnici zaposleni u ustanovama socijalne skrbi ili u dječjim vrtićima, a manjim dijelom studenti pomažućih profesija. 

Nakon edukacije, volonteri će od ožujka do lipnja 2019. pomagati voditeljima aktivnosti  s djecom u obiteljskim centrima u Vukovar, Krapina, Čakovec, Zagreb, Karlovac, Zadar i Split, te u Centrima za socijalnu skrb Slavonski Brod, Osijek, Koprivnica, Sesvete, Samobor, Pazin i Gospić.Sigurni smo da će znanja dobivena na edukaciji uspješno primijeniti prilikom volontiranja.  

Povratak na vrh