Rastimo zajedno Plus

Radionice „Rastimo zajedno Plus“ su namijenjene roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju. Roditelji djece s teškoćama u razvoju su roditelji kao i svi drugi, ali imaju pojačane potrebe za informacijama i za osobnim osnaživanje, jer su suočeni s otežanim uvjetima podizanja svoje djece te im je dobrodošla dodatna podrška u grupi s drugim roditeljima koji imaju djecu s teškoćama s kojima mogu izmjenjivati iskustva kroz koja prolaze.

O radionicama Rastimo zajedno Plus

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno Plus” namijenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju u dobi do osam godina života.

Učinkovitost Programa Rastimo zajedno Plus

Evaluacija Programa „Rastimo zajedno Plus“ provjerila je njegove učinke na doživljaj roditeljstva, roditeljske potrebe za podrškom, određena roditeljska ponašanja i uvjerenja te na ostvarivanje poželjnih promjena kod roditelja i djeteta.

Prilozi za roditelje

Dragi roditelji, napravili smo izbor stručnih tekstova koji prate provedbu programa Rastimo zajedno Plus. U okviru svake radionice roditelji dobivaju ove stručne priloge kako bi ih mogli čitati kod kuće tijekom porvedbe programa ili kasnije kada to požele.

Gdje se provode radionice Rastimo zajedno Plus

Radionice s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ provode se u dječjim vrtićima, obiteljskim centrima, rehabilitacijskim centrima i udrugama u 38 gradova Republike Hrvatske. Provode ih posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka (psiholozi, defektolozi, logopedi, edukacijski rehabilitatori, socijalni radnici i odgojitelji).

Povratak na vrh