Rastimo zajedno u novoj obitelji

Program „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ novi je član velike obitelji „Rastimo zajedno“ programa koji okupljaju roditelje i djecu u učenju, druženju i dijeljenju iskustava. Ovim programom, namijenjenim posvojiteljima i posvojenoj djeci u dobi između 2 i 10 godina, pružamo podršku posvojiteljskim obiteljima, uzimajući u obzir da posvojenje sa sobom nosi izazove kao i svako roditeljstvo, ali i neke specifične.

O radionicama Rastimo zajedno u novoj obitelji

Program „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ licem-u-lice uključuje radionice za roditelje i radionice za djecu.

O online radionicama Rastimo zajedno u novoj obitelji

Online radionice “Rastimo zajedno u novoj obitelji”, isto kao i “Rastimo zajedno u novoj obitelji” licem-u-lice, zamišljene su kao mjesto na kojemu će roditelji u ugodnom i poticajnom okruženju, razmjenjujući znanja i iskustva sa stručnim voditeljicama i drugim roditeljima bolje upoznati sebe, svoju djecu, isprobavati nove vještine i tražiti odgovore na predložena pitanja. Online radionice ne uključuju radionice s djecom no uključuju zajedničke aktivnosti roditelja i djece.

UNO WEB

Dragi roditelji, dobrodošli na mrežne stranice programa podrške roditeljstvu u posvojiteljskim obiteljima djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi “Rastimo zajedno u novoj obitelji”! Ovdje možete samostalno, svojim tempom i u vrijeme koje vam najbolje odgovara istraživati različite teme vezane uz roditeljstvo i posvojenje.

Učinkovitost programa Rastimo zajedno u novoj obitelji

Evaluacija ishoda programa Rastimo zajedno u novoj obitelji provedena je s posvojiteljima koji su sudjelovali u Rastimo zajedno u novoj obitelji Online koja se sastojala od 12 radionica s roditeljima i 3 radionice zajedničke igre.

Prilozi za roditelje

Dragi roditelji, napravili smo izbor stručnih tekstova koji prate provedbu programa Rastimo zajedno u novoj obitelji. U okviru svake radionice roditelji dobivaju ove stručne priloge kako bi ih mogli čitati kod kuće tijekom provedbe programa ili kasnije kada to požele.

Gdje se provode radionice Rastimo zajedno u novoj obitelji - licem u lice

Radionice se provode u osam ustanova širom Republike Hrvatske, a provode ih posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju (socijalni radnici, psiholozi, socijalni pedagozi, odgojitelji, defektolozi/rehabilitatori i logopedi).

Povratak na vrh