O online radionicama Rastimo zajedno u novoj obitelji

O online radionicama Rastimo zajedno u novoj obitelji

Online radionice “Rastimo zajedno u novoj obitelji”, isto kao i “Rastimo zajedno u novoj obitelji” licem-u-lice, zamišljene su kao mjesto na kojemu će roditelji u ugodnom i poticajnom okruženju, razmjenjujući znanja i iskustva sa stručnim voditeljicama i drugim roditeljima bolje upoznati sebe, svoju djecu, isprobavati nove vještine i tražiti odgovore na predložena pitanja. Online radionice ne uključuju radionice s djecom no uključuju zajedničke aktivnosti roditelja i djece.

Ovaj način provedbe programa obuhvaća 12 online radionica s roditeljima i 3  online radionice zajedničkih aktivnosti roditelja i djece koje se odvijaju u zasebnim susretima putem zoom-a. Trajanje radionica: 120 min (radionice s roditeljima), 30 min (radionice zajedničke igre)

Teme radionica s roditeljima:

0.       Međusobno upoznavanje i upoznavanje s načinom rada

1.       Biti roditelj-posvojitelj

2.       Sva naša djeca i kako ih volimo

3.       Očekivanja i prilagodba na moje dijete

4.       Temeljne psihološke potrebe

5.       Četiri stupa roditeljstva

6.       Roditeljsko vodstvo: zašto i kako?

7.       Komunikacija, suroditeljstvo i odnos prema biološkim roditeljima

8.       Komunikacija o posvojenju

9.       Odnos s biološkom obitelji

10.   Kako se nositi s intruzivnim pitanjima

11.   Pogled unazad i unaprijed  

Kome su namijenjene radionice? Program je namijenjen roditeljima posvojiteljima djece u dobi od  2 – 10 godina. Na radionicama može sudjelovati 10 do 12 posvojitelja koji imaju barem 3-6 mjeseci roditeljskog iskustva.

Tko provodi program? Program provode stručnjaci na području razvoja djece rane, predškolske i rane školske dobi, koji dobro poznaju obilježja razvoja, potrebe i ponašanja posvojenog djeteta te vladaju komunikacijskim vještinama (psiholozi, socijalni radnici, pedagozi itd.).  

Povratak na vrh