Festival igranja u dječjim vrtićima u Vinkovcima i Zagrebu

Od 15. do 19. lipnja 2020. godine u Vinkovcima i Zagrebu održan je Festival igranja u okviru projekta "Pojačani Rastimo zajedno i mi!", kojeg Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi kao nacionalni partner Generali osiguranja u globalnoj inicijativi „The Human Safety Net“.

16. lipnja 2020. u Dječjem vrtiću Vinkovci u područnom objektu „Budućnost“ održane su različite aktivnosti s djecom usmjerene na njegovanje odnosa djece s prirodom i ekologiju (oslikavanje platna, ukrašavanje lončanica za cvijeće, izrada voćnih salata, sadnja povrtnica i cvijeća). U područnom objektu "Lenije" djeca su uživala u sportskim aktivnostima (igrama kotrljanja panjeva, preciznog prenošenja s jednog na drugo mjesto, aktivnosti na poligonu) usmjerenima na njegovanje zdravog stila života. Ukupno je 90 djece sudjelovalo na Festivalu igranja u Dječjem vrtiću Vinkovci. O tome je izvjestio i Vinkovački list (str. 14).

Od 15. do 19. lipnja 2020. u Dječjem vrtiću "Radost" u Zagrebu svaki dan su održavane kreativne aktivnosti s jednom odgojnom skupinom djece i njihovim roditeljima, u čemu su u nekim skupinama pomagale i volonterke Generali osiguranja. Zajedničko vrijeme djece i roditelja provedeno u igri popraćeno je glazbom, dobrim raspoloženjem i prigodnim oproštajem od vrtića za djecu koja na jesen kreću u školu. U Radosti se ukupno igralo 225 djece i 213 roditelja.

Kako smo se igrali u Vinkovcima i Zagrebu možete pogledati na fotografijama!

Povratak na vrh