Održan edukacijski seminar za voditelje programa "Rastimo zajedno i mi"

Centar Rastimo zajedno održao je edukacijski seminar za voditelje programa podrške roditeljima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva i njihovoj djeci rane i predškolske dobi „Rastimo zajedno i mi“.

Edukacijski seminar se održao u dva dijela. Prvi dio je održan virtualnim putem, 19. i 20. siječnja 2022. Teme  su bile ishodišta, ciljevi i teorijske osnove programa „Rastimo zajedno i mi“. Drugi je dio održan u hotelu „Kaj“ u Mariji Bistrici od 8. do 11. veljače 2022. Na ovoj četverodnevnoj edukaciji sudionici su aktivno sudjelovali te su uz vodstvo edukatorica demonstrirali svih 15 radionica s roditeljima, djecom te zajedničke igre roditelja i djece.

Ukupno je educirano 60 stručnjaka iz 19 Obiteljskih centara i Dječjeg doma Zagreb. Novi voditelji će ovaj program provoditi od veljače do srpnja 2022. godine na 17 lokacija diljem Republike Hrvatske.

Edukatorice na seminaru su bile neke od autorica programa „Rastimo zajedno i mi“ i voditeljica u pilot provedbi programa. Tako su nove voditelje radionica s roditeljima educirale Nina Pećnik iz Centra Rastimo zajedno, Maja Lipanović iz Obiteljskog centra Split, Irena Krajcar Kokalj iz Obiteljskog centra Pula te Dragana Miletić iz Dječjeg doma Zagreb. Edukatorice za voditelje aktivnosti s djecom bile su Blaženka Klarić iz Obiteljskog centra Split i Martina Špaček iz Obiteljskog centra Vukovar.

Evaluacija edukacijskog seminara je pokazala da sudionici prepoznaju korisnost i primjenjivost teme u svom neposrednom radu s roditeljima i djecom, a kao najveće dobiti smatraju umrežavanje stručnjaka iz obiteljskih centara te aktivno sudjelovanje na edukaciji.

Edukacija je održana u okviru projekta „Povećajmo obuhvat djece djelotvornom podrškom roditeljstvu“ kojeg Centar Rastimo zajedno provodi uz financijsku potporu Scaling up Impact The Human Safety Net fondacije Generali osiguranja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Čestitamo svim novim voditeljima programa i želimo im uspješan start u grupama roditelja i djece!

Povratak na vrh