Održana 9. godišnja konferencija „Rastimo zajedno“

29. i 30. ožujka 2019. pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije održana je u Čakovcu 9. godišnja konferencija voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno i Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca.

Konferenciji je prisustvovalo 158 voditelja svih programa Rastimo zajedno iz gotovo svih dijelova Hrvatske – od Osijeka, Vukovara, Slavonskog Broda, Koprivnice, Virovitice, Bjelovara, Varaždina, Čakovca, Siska, Ivanić Grada, Križa, Đurđevca, Krapine, Zaboka, Velike Gorice, Samobora, Zagreba, Jastrebarskog, Pazina, Rovinja, Barbana, Labina, Pule, Medulina, Opatije, Viškova, Rijeke, Kostrene, Kraljevice, Crikvenice, Senja, Raba, Biograda na moru, Omiša, Splita, Metkovića, Dubrovnika, Srebrenog do Cavtata te iz Bosne i Hercegovine iz Prijedora i Mostara. Bili su tu odgojitelji, psiholozi, pedagozi defektolozi/rehabilitatori, logopedi, socijalni radnici, socijalni pedagozi te ravnatelji iz dječjih vrtića, centara za socijalnu skrb, obiteljskih i rehabilitacijskih centara.

Program konferencije pod nazivom „Širenje stručne podrške roditeljima i djeci: Rastimo dalje“ obuhvatio je različite teme koje su se dotakle svih programa Rastimo zajedno, sve njegove boje. Imali smo tri plenarna predavanja, jedan okrugli stol, dva supervizijska susreta te 9 tema raspoređenih u sekcije: plavu, narančastu i duginih boja.

Gošća iz Latvije Kristine Maže izvrsno je predstavila Theraplay pristup u radu s roditeljima i djecom, a održala je i supervizijski susret s voditeljima aktivnosti s djecom u programu Rastimo zajedno i mi. Iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, došla nam je također gošća Mia Roje koja je prikazala Prvo nacionalno istraživanje o predškolskoj djeci pred malim ekranima, vrlo aktualnu temu. Ninoslava Pećnik i Blaženka Klarić predstavila su novi program koji je još u pokusnoj primjeni Rastimo zajedno i mi, a namijenjen je roditeljima koji podižu djecu u zahtjevnijim uvjetima.

U okviru sekcija naši su iskusni voditelji podijelili svoja iskustava i rezultate istraživanja koja su provedena o svim programima (RZ, RZ Plus Klub očeva). Predstavljena je naša web stranica i on-line aplikacija s bazom podataka kao alatom za praćenje provedbe i učinaka programa RZ.

Na svečanom otvaranje konferencije dodijeljena su priznanja Voditeljica 5+, Voditeljica 10+, Voditeljica 15+ te Vrtić 10+ koje su ove godine dobili DV Radost iz Jastrebarskog, DV Zvončić iz Našica i DV Vrbik iz Zagreba. Čestitamo našim vrijednim voditeljicama!

Posebne zahvale upućujemo DV Cipelica koje bio sjajan domaćin u svakom pogledu! Sve je funkcioniralo 'ko urica'. Bez njih ne bi bilo tako dobre atmosfere, druženja i dobre zajedničke večere. Hvala na poklonima!

Doviđenja dogodine u Rovinju na 10. konferenciji!

Povratak na vrh