Održana edukacija voditelja za drugu pilot provedbu programa „Rastimo zajedno – i mi!“

Od 7. do 9. veljače 2019. u Tomislavovom domu na Sljemenu održana je edukacija za voditelje aktivnosti s roditeljima i djecom u programu podrške „Rastimo zajedno – i mi!“. Novi voditelji će ovaj program provoditi od ožujka do lipnja 2019. godine na 16 lokacija diljem Republike Hrvatske.

Nakon uspješne prve pilot provedbe novog programa podrške roditeljima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva i njihovoj predškolskoj djeci, započeo je rad na drugoj pilot provedbi programa „Rastimo zajedno – i mi!“. U tu svrhu educirani su novi voditelji, stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, koji će provoditi aktivnosti s roditeljima, odnosno s djecom tijekom ciklusa od 15 radionica.

Na edukaciji je prisustvovalo 40 stručnjaka, većinom socijalnih radnika, psihologa i socijalnih pedagoga, iz timova za djecu, brak i obitelj te iz obiteljskih centara pri Centrima za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu, Osijeku, Čakovcu, Koprivnici, Zagrebu - Podružnica Sesvete i Podružnica Obiteljski centar, Samoboru, Gospiću, Karlovcu, Pazinu, Zadru i Dubrovniku.  Uz nove tročlane timove iz navedenih 12 ustanova, edukaciji je prisustvovao i jedan novi član tima iz obiteljskih centara u Vukovaru, Krapini, Varaždinu i Splitu, koji će se pridružiti već iskusnim voditeljima koji su sudjelovali u prvoj pilot provedbi programa „Rastimo zajedno – i mi!“

Od navedenih 40 stručnjaka, 24 ih je educirano za vođenje aktivnosti s roditeljima, a 16 za vođenje aktivnosti s djecom u Programu. Edukatorice su bile neke od autorica programa „Rastimo zajedno – i mi!“ i voditeljica u prvoj pilot provedbi. Tako su voditelje aktivnosti s roditeljima educirale predsjednica Centra „Rastimo zajedno“, prof.dr.sc. Ninoslava Pećnik te Maja Lipanović iz Obiteljskog centra Split, Irena Krajcar Kokalj iz Obiteljskog centra Pula te Dragana Miletić iz Dječjeg doma Zagreb. Edukatorice za voditelje aktivnosti s djecom bile su Blaženka Klarić iz Obiteljskog centra Split i Sandra Tolić iz Dječjeg doma Zagreb. U večernjim sekcijama Blaženka Klarić, Sandra Tolić i Sanja Samardžija, iz Obiteljskog centra Požega, demonstrirale su zajedničke aktivnosti roditelja i djece svim voditeljima.

Iako se rad odvijao i u večernjim satima, edukacija je prošla u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, uz puno veselja. Kako je to izgledalo možete vidjeti u galeriji slika.

Povratak na vrh