Održana edukacija za voditelje programa "Rastimo zajedno u novoj obitelji"

Centar Rastimo zajedno održao je edukacijski seminar za voditelje programa podrške roditeljima posvojiteljima i njihovoj djeci “Rastimo zajedno u novoj obitelji”.  

Edukacijski seminar se održao u dva dijela. Prvi dio je održan virtualnim putem, 26. svibnja 2022. godine. Teme  su bile ciljevi i pristup programa „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ te specifičnosti podrške roditeljima posvojteljima i posvojenoj djeci. Drugi dio edukacijskog seminara održan je u Dječjem domu Zagreb te na studijskom centru socijalnog rada 27. svibnja 2022. godine. U drugom dijelu edukacijskog seminara kroz interaktivan način predstavljen je program od 12 radionica s roditeljima, djecom te zajedničkom igrom roditelja i djece.

Ukupno je educirano 27 stručnjaka iz 7 Obiteljskih centara, Dječjeg doma Zagreb te vrtića “Vladimir Nazor”. Novi voditelji će ovaj program provoditi od rujna 2022. g. do ožujka 2023. g.  na ukupno 8 lokacija diljem Republike Hrvatske.

Edukatorice na seminaru bile su neke od autorica programa „Rastimo zajedno u novoj obitelji“ i voditeljica u pilot provedbi programa. Tako su nove voditelje radionica s roditeljima educirale Vlasta Grgec Petroci iz Udruge “Na drugi način” te Dragana Miletić iz Dječjeg doma Zagreb. Edukatorice za voditelje aktivnosti s djecom bile su Blaženka Klarić iz Obiteljskog centra Split i Martina Špaček iz Obiteljskog centra Vukovar.  

Evaluacija edukacijskog seminara je pokazala da sudionici prepoznaju korisnost i primjenjivost teme u svom neposrednom radu s roditeljima i djecom, a kao najveće dobiti edukacije navode aktivno sudjelovanje, razmjenu iskustva i informativnost edukacije.  

Edukacija je održana u okviru projekta  „I jednaki I različiti“ - unapređivanje podrške za posvojiteljske obitelji s djecom predškolske i rane školske dobi kojeg  financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Nositelj projekta je Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“  uz  partnere : Udruga „Na drugi način“, Dječji Dom Zagreb i CZSS Vukovar - Obiteljski centar.

Čestitamo svim novim voditeljima programa i želimo im uspješan start u grupama roditelja i djece!

Povratak na vrh