Rastimo zajedno u Istri - Održan stručni skup

U sklopu projekta "Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe" koji se više godina provodi uz županijsku financijsku podršku, održan je 27.siječnja.2021. stručni skup s ciljem poboljšanja suradnje predškolskih ustanova i centara za socijalnu skrb na području Istarske županije.

 Na skupu su sudjelovali stručni djelatnici predškolskog odgoja i socijalne skrbi. Iz istarskih dječjih vrtića sudjelovalo je više od 30 sudionica (Umag, Buje, Buzet, Poreč, Tar, Pazin, Kršan, Žminj, Rovinj, Vodnjan, Pula, Medulin) i 10 iz centara za socijalnu skrb (Buja, Pazina i Pule). Skup je pozdravila i zamjenica župana IŽ, Sandra Čakić Kuhar.

Projekt pod nazivom "RASTIMO ZAJEDNO U ISTRI – ŠIRENJE PODRŠKE RODITELJSTVU ZA NAJMLAĐE" provodi se od strane Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno - Podružnica za Istarsku županiju, već nekoliko godina u sklopu županijskog Plana za zdravlje i socijalno blagostanje, prioritet: Mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji. Kroz projekt je do sada značajno povećan broj novoeduciranih voditelja programa Rastimo zajedno šro je rezultiralao većim obuhvatom roditelja na području Istarske županije.

Na zajedničkom susretu predstavnika predškolskog odgoja i socijalne skrbi predavanja su održale: prof. dr. sc. Nina Pećnik „Dječji vrtići, centri za socijalnu skrb i "Rastimo zajedno": Kada i kako radimo zajedno?“ i Milena Poturiček „Roditeljstvo i razvod na raskrižju“.  Susret je moderirala Sandra Orbanić, voditeljica istarske Podružnice Centra Rastimo zajedno. U raspravi je istaknuta potreba za daljnjim stručnim osnaživanjem, kao i potreba boljeg međusobnog informiranja vezano uz djelokruge rada dvaju sektora, sve s ciljem kvalitetnije podrške roditeljima i zaštite interesa najmlađe djece.

Povratak na vrh