Zajedno za odgojitelje, roditelje i djecu Banovine

Centar „Rastimo zajedno“ uključio se u dugoročno pružanje psihosocijalne podrške odgojiteljima, roditeljima i djeci na podruučju pogođenim potresom u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ u okviru programa „PoTiCaJ“ - psihosocijalna podrška socijalno ranjivim skupinama djece i roditeljima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Šest psiholga iskusnih voditelja programa Rastimo zajedno osmislilo je dva susreta podrške namijenjena odgojiteljima i drugim zaposlenicima vrtića te roditeljima u Petrinji, Sisku, Glini i Lekeniku kao i onima u privremenom smještaju u drugim gradovima (Crikvenica, Marija Bistrica i dr.) ili kontejnerskim naseljima. Odlučili smo da prvenstveno ojačamo odrasle koji su prirodna podrška djeci.

Kao i u svim programima Rastimo zajedno, tako i u ovim susretima podrške važno je da odgojitelji i roditelji:

  • Jasnije razumiju svoje i tuđe trenutačno stanje i reakcije u akutnom stresu
  • Osvijeste i jačaju svoje postojeće snage i resurse za pomoć sebi i drugima
  • Dobiju od stručnjaka znanja koja im mogu biti korisna za lakše nošenje sa situacijom

Prvi susret je usmjeren a odrasle (odgojitelji/zaposleni/roditelji) – kako su, kako si mogu pomoći

Drugi susret je usmjeren na djecu – kako su, kako profesionalci i roditelji mogu pomoći  

Osnovali smo pet stručnih timova, koje čine iskusne voditeljice RZ, koji će pružati podrčku u pet dječjih vrtića Banovine. Naše voditeljice u drugim gradovima osnažit će roditelje i djecu koji su tamo privremeno smješteni. Osigurali smo i dvije RZ supervizorice koje će se brinuti za voditeljice nakon njihovih odlazaka na Banovinu. U subotu, 16.1.2021. prezentirali smo izrađene materijale za voditelje ovih susreta.

Zahvaljujemo našem partneru Generali osiguranje d.d. na donaciji osiguranja za naše timove koji odlaze na potresno područje.

Povratak na vrh