Započela je suradnja Centra Rastimo zajedno i Saveza društava Naša djeca.

U okviru projekta „Program za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva“, kojeg Centar Rastimo zajedno provodi kao partner UNICEF-u u inicijativi s MDOMSP „Za snažniju obitelj“, održana je edukacija za 27 novih voditeljica koje će provoditi radionice s roditeljima Rastimo zajedno u okviru svojih DND.

Zahvaljujući voditelju edukacije Krešimiru Plantak Večerin koji je predano koordinirao sve aktivnosti, edukacija se održala iako se iznenadno zbog nesretnog korona virusa  u zadnji čas morala preseliti iz Tomislavovog doma na Sljemenu u Varaždin.

Naše edukatorice Eleonora Glavina i Vesna Kašuba su 6. - 8.3.2020. sa sudionicama proradile cijeli program Rastimo zajedno kako bi radionice bile dostupne roditeljima i u manjim sredinama. Educirani članovi DND surađivat će s lokanim dječjim vrtićima. Ovog  proljeća očekujemo početak novih ciklusa radionica u 9 gradova u njihovim DND: Pazin, Opatija, Ravna Gora, Zabok, Sveti Križ Začretje, Bedekovčina, Vinkovci, Čakovec i Vraaždin.

Zahvaljujemo na suradnji Snježani Krpes, predsjednici Saveza društava Naša djeca,  Krešimiru Plantak Večerin, predsjedniku DND Varaždin,  Gordani Šoltić Siladi, predsjednici DND Čakovec i Sandri Orbanić, predsjednici DND Kanfanar koji su okupili ovu vrijednu grupu novih voditelja Rastimo zajedno. Hvala i Gradu Varaždinu koji nas je tako srdačno ugostio.

Povratak na vrh