Održana doedukacija za voditelje Kluba očeva "Rastimo zajedno"

U četvrtak 22.10.2020. održana je virtualna doedukacija voditelja Kluba očeva "Rastimo zajedno". Edukatorice Sonja Pribela-Hodap i Gorana Mišćenić upoznale su 63 voditeljice i voditelja programa podrške aktivnoj uključenosti očeva u odgoj od najranije dobi s novostima u Klubu očeva.

Unatoč izazovom uvjetima Centar Rastimo zajedno provodi planirane aktivnosti koisteći neke prednosti komunikacije na daljinu te su u ovoj doedukaciji mogle sudjelovati voditeljice i voditelji iz mnogih gradova Hrvatske.  

U okviru trogodišnjeg "Programa za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva", kojeg Centar Rastimo zajedno provodi kao partner UNICEF-u Hrvatska u inicijativi s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH "Za snažniju obitelj", postignuto je sljedeće:

  • dorađene su 4 radionice postojećeg programa Kluba očeva,
  • osmišljena je nova, dodatna radionica s očevima i djecom,
  • osmišljena je nova, dodatna radionica s majkama, partnericama očeva,
  • osmišljena je nova, dodatna radionica sa stručnjacima u dječjim vrtićima.  

Tiskan je komplet materijala: priručnik za voditelje programa Klub očeva "Rastimo zajedno", prilozi za očeve i letci, koji su distriburani voditeljima programa diljem Hrvatske.  

Grupni rad  temelj je svih programa podrške roditeljstvu Rastimo zajedno te se veselimo novim grupama očeva s kojima će se provodit program kada epidemiološka situacija dopusti okupljanja.

Povratak na vrh