12. konferencija Rastimo zajedno

“Kako gradimo selo oko djeteta?”
Integrirani pristup u podršci roditeljstvu u najboljem interesu djeteta

Pozivamo vas da nam se pridružite na 12. godišnjoj konferenciji voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ pod nazivom „Kako gradimo selo oko djeteta? Integrirani pristup u podršci roditeljstvu u najboljem interesu djeteta.

Konferenciju organiziramo 24. i 25. studenog 2023. godine u Velikoj dvorani Studentskog centra Dubrovnik pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, u suorganizaciji s Dječjim vrtićima Dubrovnik i Agencijom za odgoj i obrazovanje te uz  financijsku podršku fondacije The Human Safety Net.

Konferencija voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno tradicionalno je okupljanje voditelja različitih programa namijenjenih osnaživanju roditeljskih znanja i vještina roditelja najmlađe djece, roditelja djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju, roditelja koji podižu djecu u otežanim okolnostima, kao i roditelja posvojitelja.

Programi „Rastimo zajedno“ provode se djećjim vritćima, udrugama, rehabilitacijskim centrima te područnim službama Obiteljskog centra u 90-ak gradova na području cijele Hrvatske. Do danas je educirano više od 1000 voditeljica i voditelja, a u radionicama je sudjelovalo preko 9000 majki i 1800 očeva.

Osnovni je cilj Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ postići široku dostupnost, održivost te visoku kvalitetu svih programa „Rastimo zajedno“.

Središnji događaj održava se u Velikoj dvorani Studentskog centra Dubrovnik 24. studenog 2023. godine  s početkom u 14 sati.

U Dječjim vrtićima Dubrovnik (Iva Vojnovića 34) će drugog dana konferencije, 25. studenog 2023., biti organizirano usavršavanje voditelja programa u 3 bloka interaktivnih radionica, predavanja i okruglog stola.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d., donatora Centra, Mario Carini, poručio je: „Ponosni smo što smo ostvarili značajan društveni učinak u Hrvatskoj kroz provedbu humanitarne inicijative The Human Safety Net. Naši zaposlenici aktivno volontiraju, a doprinos partnera dodatno naglašava našu predanost. U suradnji s lokalnim partnerom Centrom Rastimo zajedno podržali smo više od 14.000 roditelja i djece suočenih s izazovnim životnim okolnostima koje otežavaju njihov razvoj. S idejom da zajednice "ljudi koji pomažu ljudima" mogu dovesti do održivih promjena, nastavljamo djelovati kao tvrtka sposobna generirati održivu zajedničku vrijednost za sve dionike.”          

Najavljen je dolazak: P

ročelnika UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Džive Brčića

V.d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, Darije Kurtić

Ravnateljice Obiteljskog centra, Ivane Šešo

Ravnateljice Hrvatskog zavoda za socijalan rad, Tatjane Katkić Stanić  

Godišnja konferencija predstavlja redoviti stručni skup iznimno važan za održivost i osiguranje kvalitete rada voditeljica i voditelja svih programa „Rastimo zajedno“ te svake godine okupi preko 200 voditelja radionica. Njezin je organizator od 2011. bila Agencija za odgoj i obrazovanje RH (AZOO), u početku u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a od 2015. organizator je Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ uz podršku AZOO.

Povratak na vrh