Novi programi podrške uključenom očinstvu

Centar „Rastimo zajedno“ intenzivno podržava i promovira aktivnu ulogu oca u odgoju djeteta od najranije dobi. U skladu s tim, razvijaju se dva programa u suradnji s dječjim vrtićima i ustanovama socijalne skrbi.

Od veljače 2019. osam dječjih vrtića: DV Markuševec, DV Tatjane Marinić, DV Zrno i DV Vladimira Nazora u Zagrebu, DV Opatija, DV Radost u Crikvenici, DV Tratinčica u Barbanu, DV Viškovo, te Obiteljski centar Pula sudjeluju u pokusnoj provedbi nadograđenog programa Kluba očeva "Rastimo zajedno". Klub je namijenjen očevima predškolske djece. Uz četiri dorađene radionice, Klub je proširen sa zajedničkom radionicom očeva i djece te radionicom za majke i radionicom za odgajatelje. Dorade i izradu novih radionica osmislio je autorski tim kojeg čini pet psihologinja iz dječjih vrtića, dugogodišnjih voditeljica programa „Rastimo zajedno“.

Dok je pokusna provedba Kluba očeva u tijeku, istovremeno se radi i na stvaranju programa podrške za razvedene očeve koji ne žive sa svojom djecom predškolske dobi.  Zadnji sastanak autorskog tima održan je 1. ožujka 2019. s ciljem finalizacije ciklusa ovih radionica. Autorski tim čine stručnjaci iz obiteljskih centara, dugogodišnji voditelji programa Rastimo zajedno, a pokusna provedba  počinje krajem ožujka  u obiteljskim centrima u Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu i u Dječjem domu Zagreb.

Pogledajte autorice i autore!

Povratak na vrh