Novi projekti Centra Rastimo zajedno

Centru Rastimo zajedno odobrena su dva nova projekta: trogodišnji projekt namijenjen podršci posvojiteljskim obiteljima te pilot projekt s ciljem razvoja digitalnog programa podrške roditeljstvu.

U okviru poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje od 2020. do 2023. godine Centar Rastimo zajedno u partnerstvu s udrugom "Na drugi način", dječjim domom Zagreb i obiteljskim centrom Vukovar prijavo je projektni prijedlog "I jednaki i različiti - unapređivanje podrške za posvojiteljske obitelji s djecom predškolske i rane školske dobi". Nakon postupka provjere i bodovanja projektnog prijedloga, naš prijedlog je odabran za financiranje. Uskoro započinjemo s projektnim aktivnostima s ciljem razvoja programa podrške roditeljstvu za obitelji nastale posvojenjem s djecom do 10. godine, koji će se provesti 'licem u lice' u Vukovaru, Bjelovaru i Zagrebu te zatim biti dostupan i putem interneta.

Od lipnja do prosinca 2020. godine Centar Rastimo zajedno provodit će i pilot projek "Rastimo zajedno online".  Projekt je financiran od strane globalne inicijative "The Human Safety Net" te ima za cilj razviti i s četiri roditeljske grupe putem grupnih videopoziva probno provesti novi program podrške roditeljima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva. U tu svrhu u okviru projekta će se nabaviti tableti koji će se posuditi roditeljima uključenima u program.

Povratak na vrh