Održan stručni skup Rastimo zajedno u Istri – naših prvih pet godina!

Dana 28. ožujka 2022. održan stručni skup kojim je Podružnica za Istarsku županiju Centra RZ sa sjedištem u DV Neven u Rovinju, obilježila punih pet godina kontinuiranog provođenja projekta „Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ uz financijsku potporu Istarske županije u razdoblju od 2017. do 2021. godine.
Skup je moderirala voditeljica Podružnice Sandra Orbanić.

U svom izlaganju Ines Puhar se osvrnula unatrag i iznijela što je sve učinjeno u pet godina. ·     

  • Educirano je za programe Rastimo zajedno, Rastimo zajedno Plus i Klub očeva Rastimo zajedno više od 50 novih voditelja koji su provodili ove programe u Istri. Time je znatno povećana dostupnost programa podrške roditeljstvu majkama i očevima u Istri. ·
  • Provedene su radionice s odgojiteljima u gotovo svim vrtićima Istre kako bi se stručna znanja o podršci roditeljstvu proširile na što više ustanova predškolskog odgoja.
  • Održani su ciklusi od osam supervizijskih susreta s voditeljima radionica Rastimo zajedno, te s ravnateljima vrtića u kojima se programi provode.
  • Održani su stručni skupovi: evaluacijski seminari, stručni susreti dječjih vrtića i centara za socijalnu skrb, konferencije na razini Istarske županije. 
  • Podružnica je bila suorganizator jubilarne10. godišnje konferencije Rastimo zajedno u Rovinju kojoj na kojoj su sudjelovale 192 voditeljice i voditelja programa Rastimo zajedno. 
  • Članovi Podružnice su Predstavljali programi  Rastimo zajedno na različitim stručnim skupovima i konferencijama na području Hrvatske.
  • Tiskani su informativni letci o programima  Rastimo zajedno.
  • Ostvarena je dobra povezanost Obiteljskog centra u Puli s Podružnicom i dječjim vrtićima u Istri.

Prof. dr. sc. Nina Pećnik održala je zanimljivo predavanje s Pogledom unaprijed: Novi izazovi u području podrške roditeljstvu.

Vizija naše Podružnice za Istarsku županiju: „Istra kao zajednica u kojoj je podrška roditeljstvu dostupna kao standardna usluga u svakom vrtiću, školi…“

Hvala voditeljici Podružnice Sandri Orbanić, ravnateljici Dječjeg vrtića Neven u Rovinju i Ines Puhar, ravnateljici Obiteljskog centra Pula i njihovim suradnicama na iznimnom angažmanu u provođenju projekata „Rastimo zajedno u Istri – širenje podrške roditeljstvu za najmlađe“ iz godine u godinu.

RASTIMO U ISTRI JOŠ MNOGE NADOLAZEĆE GODINE!

Povratak na vrh