Održana 7. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“

17. i 18. ožujka 2017. održali smo našu 7. konferenciju u Zagrebu na koju su došli voditeljski timovi iz cijele Hrvatske, od Cavtata do Umaga, Čakovca, Vinkovaca... Došlo je 227 različitih, u ovoj mreži povezanih ljudi koji se angažiraju oko ideje podrške roditeljima i djeci.

 

Konferenciju je otvorila predsjednica Centra Rastimo zajedno prof. dr. sc. Ninoslava Pećnik a u ime Grada Zagreba koji je bio pokrovitelj konferencije, pozdravila nas je gospođa Katarina Milković pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te voditeljica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku gospođa Valentina Otmačić. Zahvalni smo Centru za kulturu Trešnjevka i Studijskom centru socijalnog rada koji su nam ustupili prostore za rad, kao i našim donatorima Francku, Jani i Dubravici.

Na plenarnom dijelu predstavljeni su rezultati vanjske evaluacije programa RZ i RZP koju su prezentirali nezavisni evaluatori prof. dr. sc. Gordana Keresteš, mr. sc. Maja Horvat i Danijel Bićenić. Ponosni smo na prikazane rezultate. Predstavljena su dva projekta koja je Centar Rastimo zajedno uspješno proveo u 2016. godini „Klub očeva Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno – i mi!“. Veliko zanimanje bilo je i za predavanja dr. sc. Brune Profaca „Zamke za roditelje: Rizici i mogućnosti podrške“ i Ane-Marije Bohaček „Rastimo zajedno Plus – Izazovi u radu s roditeljima djece iz spektra autizma“. 

Drugog dana održana je edukacija za provođenje Kluba očeva Rastimo zajedno te 10 tematskih okruglih stolova koje su vodile naše iskusne voditeljice. Teme su bile aktualne, vezane za provođenje različitih aktivnosti u sklopu svih programa Rastimo zajedno. Interes je bio velik, oko svakog okruglog stola okupilo se oko 26 sudionika u živoj raspravi. Bilo je to pravo "Špancirajmo zajedno".

Ova dva dana pružila su nam priliku da kao članovi mreže Rastimo zajedno uživamo u svemu dobrom što smo zajedno napravili, te nas inspirirala i osnažila za daljnji rast!

Povratak na vrh