Održana 8. Konferencija voditeljica i voditelja programa „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ u Rabu 23. i 24. ožujka 2018.

Usprkos jakoj buri s orkanskim udarima 22. i 23.3.2018. na dionici Senj – Marija Magdalena većina sudionika uspjelo se probiti do Raba. Bila je to prava avantura!

Tri su autobusa sa sudionicima Konferencije krenula iz Zagreba, Pule i Dubrovnika. Stigli su do Senja, tj. do Paklenice i tu ih je policija zaustavila. Zagrebački bus je osim toga bio na kat. Malo bura, malo prevrnuti šleper, uglavnom čekali su u petak do skoro 18 sati. U Senju se 130 sudionika iz Zagreba, istre i Primorja družilo, grijalo po kafićima i zatim ih je ugostio Obiteljski centar u Senju. Konačno su se skrasili u hladnom Domu kulture i održali dva predavanja s tamo prisutnim predavačima. Kad je istarskom busu dopušteno da krene, Zagrepčanke su uspjele dobiti školski bus i kombije da ih prebace do trajektne luke Stinica. I tu je jedan kombi skoro ostao na kopnu. Kolegice Rabljanke su javile kapetanu da s trajektom čeka ovu promrzlu ekipu. Također su organizirale autobus da ih doveze iz Mišnjaka u Rab i tako su konačno stigli oko 18 sati u Hotel Padova na okrjepu uz oduševljene pozdrave onih koji su već ranije stigli na Rab.

Sudionice iz Dubrovačko-neretvanske županije koje su krenule u četvrtak morale su prenoćiti u Zadru, iskoristile su burno jutro u petak za druženje s DV Sunce u Zadru, ali nisu dočekale smirivanje bure i morale se vratiti na jug, jer je bura kod Marije Magdalene prejako vitlala. Tako da one nažalost nisu stigle do Raba.

Na Rabu je 'krizni stožer' napeto pratio stanje na cestama, kontaktirao policiju na Rabu i u Senju te kapetane Rapske plovidbe. Kako se do petka u podne ipak skupilo 40-ak sudionika, održane su dvije radionice s tamo prisutnim predavačima.

Zahvaljujemo gradonačelniku Raba, ravnateljici i pedagoginji DV Pahuljica u Rabu za sve napore koje su učinili i s kapetanima i policijom osigurale da se dolazak sudionika ipak organizira. Navečer su održane kratke plenarne točke programa i podijeljena priznanja i zahvalnice. Nakon večere gradonačelnik Raba počastio je umorne sudionike šampanjcem i tortama – HVALA!

I subotnji program je bio donekle izmijenjen, ali su održane ključne teme. Sudionici su uspjeli otići u kratku šetnju prelijepim Rabom po divnom sunčanom vremenu. Kao iznenađenje i nagrada strpljivim sudionicima organizirano je Skype predavanje Jespera Juula.

Ova će se konferencija pamtiti!

Nakon ovog kratkog reportažnog osvrta opširniji izvještaj i evaluacija Konferencije slijedi uskoro.

Povratak na vrh