Održana završna aktivnost projekta financiranog od Grada Zagreba

U ponedjeljak 21. ožujka 2022. održana je u DV Tatjane Marinić edukacija za provođenje osuvremenjenog programa „Rastimo zajedno s novim aktivnostima“. Ovom je stručnom susretu prisustvovalo 29 stručnih suradnika i odgojitelja iz 15 zagrebačkih dječjih vrtića koji su uključeni u projekt „Rastimo zajedno kroz nove izazove roditeljstva: jačanje kompetencija roditelja i stručnjaka“.

Ovaj projekt Centar Rastimo zajedno provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba. U okviru projekta izrađene su nove radionice i održane edukacije za njihovo provođenje.

1. Radionicu za odgojitelje „Aktualni izazovi u suradnji s roditeljima u uvjetima pandemije – što nam se to događa i kako dalje?“ izradile su i educirale Vesna Marušić i Mirela Medved 

2. Izrađene su tri radionice kao aktivnost u Klubu roditelja Rastimo zajedno:

  • Roditeljstvo nakon razvoda – izradile i educirale Nina Pećnik i Renata Milanković Belas
  • Što je to psihološka otpornost djeteta? – izradila i educirala Tina Mijat
  • Zdrava prehrana – izradila u suradnji s Ljubicom Duspara i educirala Marijana Smerić Pecigoš

3. Osuvremenjen je program Rastimo zajedno novim aktivnostima – nove aktivnosti unijele su u program i educirale Eleonora Glavina, Mirela Medved i Vesna Marušić

4. Tiskano je 200 mapa s prilozima za roditelje za RZ s novim aktivnostima

Sve nove radionice, program RZ s novim aktivnostima te prilozi za roditelje naći će se na našoj web aplikaciji i biti dostupni svim voditeljima radionicama Rastimo zajedno.

Voditeljica projekta je Blanka Turza, a koordinatorica Branka Starc

U projektu su sudjelovali zagrebački dječji vrtići: DV Vrapče, DV Iskrica, DV Markuševec, DV Malešnica, DV Zrno, DV Radost, DV Budućnost, DV Savica, DV Vedri dani, DV Trešnjevka, DV Utrina, DV Tatjane Marinić, DV Prečko, DV Vladimira Nazora i DV Cipelica.

Povratak na vrh