POZIV NA EDUKACIJU ZA NOVE VODITELJE PROGRAMA PODRŠKE RODITELJSTVU „RASTIMO ZAJEDNO“

S veseljem vas obavještavamo da Centar Rastimo zajedno organizira edukaciju za nove voditelje univerzalnog (plavog) programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“.

Edukacija će se provesti u Hotelu Loop, Zagreb u trajanju od tri dana, od četvrtka 26.10. u 10 sati do subote 28.10.2023. u 16 sati. Neophodno je sudjelovanje na cjelokupnoj edukaciji, koja obuhvaća teorijske i praktične dijelove.

Program „Rastimo zajedno“ provodi tim od dva ili tri voditelja – odgojitelj i stručni suradnik, s time da najmanje jedan voditelj u timu treba biti stručni suradnik.

Edukacija je namijenjena stručnim djelatnicima dječjih vrtića (privatnih i javnih). Na edukaciju se mogu prijaviti osobe koje će popuniti već postojeći tim u vrtiću ili novi timovi.

Svi sudionici edukacije obvezuju se provesti prvi ciklus radionica u ovoj pedagoškoj godini, odnosno do kraja lipnja 2024. godine te nastaviti s redovitim provođenjem (minimalno jedan ciklus godišnje) narednih godina. Prednost pri odabiru sudionika imat će oni koji planiraju započeti s provedbom programa do kraja kalendarske godine 2023.

Nažalost, unatoč brojnim nastojanjima Centra RZ do danas nismo uspjeli dobiti verifikaciju navedene edukacije od strane Agencije za odgoj i obrazovanje, stoga će po završetku edukacije potvrdnice sudionicima izdavati Centar Rastimo zajedno.

Centar „Rastimo zajedno“ edukaciju provodi uz financijsku podršku lokalnog THSN partnera, Generali osiguranja. Kotizacije za sudionike nema te im je u okviru edukacije osiguran ručak (sva tri dana). Sudionici edukacije sami snose troškove putovanja i smještaja.

Prijave za edukaciju podnose se ISKLJUČIVO putem popunjavanja Google obrasca čiji se link nalazi u nastavku ovog maila. Prijave se zaprimaju do petka 15.09.2023.    

 https://forms.gle/9SFGMaw4pUQWSVp86

 

Veselimo se vašem odazivu!

 

?Dopuna informacija u POZIVU NA EDUKACIJU ZA NOVE VODITELJE PROGRAMA PODRŠKE RODITELJSTVU „RASTIMO ZAJEDNO“   Sretni smo što je iskazan interes za edukaciju novih voditelja programa podrške roditeljstvu “Rastimo zajedno” Centra Rastimo zajedno.   Želimo skrenuti pažnju na to da je najavljena edukacija Centra Rastimo zajedno usko fokusirana na kompetencije za vođenje programa podrške roditeljstvu “Rastimo zajedno”. Stoga je kraća od edukacije koju provodi Stručno razvojni centar za podršku roditeljstvu i program “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću „Radost“ u Zagrebu, a koja uz sveobuhvatniju edukaciju za vođenje programa „Rastimo zajedno“ usavršava i kompetencije za suradnju s roditeljima u cjelini.   Najavljena edukacija Centra Rastimo zajedno je u postupku verifikacije pri MZO, ali u ovom trenutku nema pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te potvrdnice sudionicima edukacije izdaje Centar Rastimo zajedno. One nisu dovoljne za verifikaciju programa “Rastimo zajedno” vrtićima od strane MZO.   Kako je potrebno da se programi u vrtićima provode uz verifikaciju, nadamo se da će i Centar Rastimo zajedno steći potrebne uvjete za pružanje ovog dodatnog oblika edukacije novih voditelja programa “Rastimo zajedno” te doprinijeti povećanju dostupnosti programa podrške roditeljima u vrtićima širom RH.
Povratak na vrh