Predstavljanje programa "Rastimo zajedno - i mi!"

Od 17. do 19.10.2018. u Puli je održana IX. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Socijalni rad između politika i prakse". Konferencija je bila podijeljena na nekoliko tematskih područja, a u okviru područja "Slušamo li glasove?" raspravljalo se o uključenosti krajnjih korisnika usluga u kreiranje same usluge. U tom je dijelu Centar za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" dao svoj veliki doprinos.
Tri od četiri izlaganja u navedenom tematskom području bavila su se Programom za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva kojeg Centar "Rastimo zajedno" provodi kao implementarni partner UNICEF-u u okviru projekta "Za snažniju obitelj".

U okviru navedenog Programa za sustavnu podršku roditeljstvu proveden je ciklus radionica "Rastimo zajedno - i mi!". Na Konferenciji  je predstavljen glas roditelja i djece koji su sudjelovali u radionicama, ali i glas stručnjaka koji su provodili radionice. Predstavljanje perspektive svih uključenih strana postignuto je putem sljedećih izlaganja:  

1. Slušamo djecu, ona rastu - rastemo i mi!

   Blaženka Klarić; CZSS Split, Podružnica Obiteljski centar

   Ninoslava Pećnik; Pravni fakultet, Studijski centar socijalnog rada; Centar "Rastimo zajedno"  

2. Korisnička perspektiva u razvoju novog programa podrške roditeljima predškolske djece u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva "Rastimo zajedno - i mi!" 

   Ružica Pandža; CZSS Vukovar, Podružnica Obiteljski centar

   Ljiljana Malčić; CZSS Bjelovar, Podružnica Obiteljski Centar

   Kristina Bušljeta;  Centar "Rastimo zajedno"  

3. Specifičnosti supervizije u razvoju programa podrške roditeljima i djeci "Rastimo zajedno - i mi!"

   Kristina Urbanc; Pravni fakutet, Studijski centar socijalnog rada

   Ninoslava Pećnik; Pravni fakultet, Studijski centar socijalnog rada

   Branka Sladović Franz; Pravni fakultet, Studijski centar socijalnog rada

   Višnja Matić; SOS Dječje selo Ladimirevci  

Povratak na vrh