Stručni skup programa Rastimo zajedno i dalje

Stručni skup za voditeljice i voditelje programa namijenjenog očevima koji žive razdvojeno roditeljstvo (uslijed razvoda braka ili izvanbračne zajednice) „Rastimo zajedno i dalje“ održan je u Zagrebu 16. lipnja 2023. godine. Otvorili su ga predavači Nina Pećnik i Franjo Šaban te ravnateljica Zavoda za socijalni rad, Tatjana Katkić Stanić.

Nina Pećnik objasnila je teorijske osnove programa "Rastimo zajedno i dalje" te ishode njegove provedbe u 8 grupa koje su radile u područnim službama Obiteljskog centra: Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Grad Zagreb, Međimurska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Vukovarsko-srijemska, Zadarska.

Rezultati evaluacije pokazali su pozitivne promjene u očevom odnosu s djecom i djetetovom majkom nakon sudjelovanja u programu. Očevi su izrazili i veliko zadovoljstvo svime što su na radionicama čuli od voditelja i drugih očeva.

Temeljem iskustava ove provedbe i prijedloga voditelja i očeva, Franjo Šaban je izradio i predstavio prijedloge unapređenja sadržaja i načina provedbe 8 radionica koje čine program "Rastimo zajedno i dalje".

Konačno, kako bi se odgovorilo na potrebu očeva za podrškom u roditeljskoj ulozi i po završetku programa, izrađena je dodatna radionica koju je predstavila Roberta Brusić Pavičić iz Obiteljskog centra, područna služba Grad Zagreb.

Na stručnom skupu sudjelovalo je 27 voditeljica i voditelja iz cijele Hrvatske, a 20 stručnjaka postalo je licenciranim voditeljima programa "Rastimo zajedno i dalje" te su im uručene potvrde.

Stručni skup održan je u okviru projekta „Povećajmo obuhvat djece djelotvornom podrškom roditeljstvu“ kojeg Centar Rastimo zajedno provodi uz financijsku potporu Scaling up Impact -The Human Safety Net međunarodne inicijative Generali osiguranja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Povratak na vrh