Ususret Danu očeva, Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno najavljuje radionice Kluba očeva u Hrvatskoj

Povodom Dana očeva, koji se obilježava 19. ožujka, Centar Rastimo zajedno objavljuje video spot "Kluba očeva" Rastimo zajedno koji kroz iskustva tata iz kluba promovira aktivnu ulogu očeva u brizi i odgoju djece. U sklopu projekta Rastimo zajedno u svakoj obitelji u vrtićima diljem Hrvatske održavaju se radionice ovog programa posebno osmišljenog baš za tate.

Aktivnosti su nastale uz potporu Središnjeg ureda za demografiju i mlade te fondacije The Human Safety Net Generali Grupe u sklopu programa „Rastimo zajedno u svakoj obitelji“.

Cilj radionica je učenje i međusobna razmjena iskustva uz stručnu podršku voditelja. Radi se o ukupno šest susreta, od kojih je jedan susret rezerviran za zajedničku igru s djecom, dok se u posljednjem susretu priključuju i majke.

„Ovim putem pozivamo očeve da prate najave radionica Kluba očeva u dječjim vrtićima te se o programu informiraju na našoj web stranici, a do tada mogu pogledati praktične materijale koje smo za njih pripremili te koji im već sada mogu biti podrška u roditeljstvu. Svim hrabrim tatama, lavovima koji brinu za svoju djecu, želimo sretan Dan očeva“, poručila je Sanja Mihetec iz Centra Rastimo zajedno.

Klub očeva Rastimo zajedno program je radionica namijenjenih očevima koji tijekom šest susreta u dječjim vrtićima diljem Hrvatske, uz podršku voditelja, razgovaraju upravo o ulozi sebe kao roditelja, izazovima i zahtjevima koje roditeljstvo donosi, privrženosti, važnosti zajedničke igre, emocionalnom razvoju, neugodnim osjećajima i sretnim trenucima.

Centar Rastimo zajedno pripremio je zabavan i dinamičan video u kojemu prikazuje dojmove dosadašnjih polaznika svojih radionica kako bi što detaljnije prikazao svim zainteresiranim očevima što od njih mogu očekivati te što će sve naučiti. Promotivni video možete već sada pogledati na YouTube kanalu Centra Rastimo zajedno.

Vedrana Domaćinović Pičuljan, pedagoginja DV Pahuljica na Rabu i naša RZ voditeljica, 14. ožujka, za roditelje je održala senzibilizacijsko predavanje „Zašto su očevi važni“ u sklopu obilježavanja Tjedna očeva.

U najavama radionica provjerite koje se radionice održavaju u vašem gradu i vrtiću!

Povratak na vrh