UNO web

Dragi roditelji,

dobrodošli na mrežne stranice programa podrške roditeljstvu u posvojiteljskim obiteljima djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi “Rastimo zajedno u novoj obitelji”! Ovdje možete samostalno, svojim tempom i u vrijeme koje vam najbolje odgovara istraživati različite teme vezane uz roditeljstvo i posvojenje.

Sadržaj smo složili u cjeline koje nazivamo MODULI. Oni se mogu nadograđivati i omogućiti rast i prilagođavanje cjeline potrebama svojih korisnika. Krećemo s modulom “Posvojenje i odnos prema biološkoj obitelji” čiji ćemo sadržaj nadograđivati,  a s vremenom mu pridruživati i neke nove module.

Najbolje mjesto za početak istraživanja svakog modula je uvodni video u kojem ćemo vas upoznati sa sadržajem pojedinoga modula i uvesti u temu kojom se bavimo.

Nakon toga vas pozivamo da upoznate sljedeće rubrike:

  • Zaronimo dublje -  tekstovi stručnjaka o specifičnim pitanjima i sadržajima unutar pojedine teme. 
  • Pitanja i odgovori – donosi odgovore na neka stvarna pitanja roditelja.
  • Pitanja za razmišljanje – nudi poticaje da zapišete svoja razmišljanja i tako istražite svoje stavove, misli i osjećaje. Osvještavanje istih kroz pisanje pomaže i u odgovaranju na izazovne situacije u roditeljstvu, a ima i druge dobrobiti u nošenju sa stresom, neugodnim emocijama, lakšem donošenju odluka…
  • Ideje za akciju- ideje o konkretnim aktivnostima i roditeljskim ponašanjima koje brzo i jednostavno možete iskušati sa svojom djecom.
  • Osobna iskustva roditelja – videa donose glas samih roditelja koji govore o svojim iskustvima, razmišljanjima, dilemama…
  • Svega pomalo- preporuke za knjige, filmove, poveznice na zanimljive stranice, tekstove, videa….
  • Evaluacija i vaši prijedlozi za rast modula - vaše mišljenje nam je važno i ovdje želimo čuti vašu povratnu informaciju o korisnosti sadržaja za vas…Zapišite i svoje ideje za teme, sadržaje i pitanja koje biste voljeli vidjeti obrađene u modulu.

Želimo vam da nađete nešto za sebe…!

UNO WEB nastao je unutar projekta „I jednaki i različiti - unaprjeđivanje podrške posvojiteljskim obiteljima s djecom predškolske i rane školske dobi“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Povratak na vrh